با صحبت از بازاریابی تلفنی، بسیاری از ما تماس هایی را به یاد می آوریم که با «احتیاجی نداریم!» یا «ممنون، نمی خوام!» تمام می‌شود. همین ذهنیت‌ها باعث شده تا امروزه نقش بازاریابی تلفنی دست کم گرفته شود.

بازاریابی تلفنی یکی از روش‌های اولیه و ابتدایی برای معرفی محصولات و خدمات است تا بازاریابان بتوانند سرنخ‌ها و مشتریان بالقوه را جذب کنند. با توجه به اینکه مدت زمان زیادی از پیدایش بازاریابی تلفنی می‌گذرد، بسیاری از بازاریابان قدرت آن را دست کم می‌گیرند و حتی فکر می‌کنند عمر این نوع بازاریابی به پایان رسیده است در حالی که این‌طور نیست. بازاریابی تلفنی با توجه به دسترسی راحت به تلفن و مقرون به‌صرفه بودن تماس تلفنی، همچنان از قدرت و اهمیت زیادی برخوردار است.

بازاریابان در بازاریابی تلفنی همواره باید توجه داشته باشند با قدرت کلام خود و به‌کارگیری مهارت‌های بازاریابی می‌توانند سرنخ‌ها و مشتریان بالقوه‌ی بسیاری را جذب کنند.

با ما در این مقاله همراه باشید تا با اهمیت بازاریابی تلفنی و مهارت‌های آن آشنا شوید و بتوانید از آن برای اقدامات بازاریابی کسب‌وکار خود استفاده کنید.

 

بازاریابی تلفنی چیست؟

Telemarketing یا بازاریابی تلفنی یک استراتژی مارکتینگ و شامل ارتباط با مشتریان از طریق تلفن است. در بازاریابی تلفنی، فرد بازاریاب و آموزش‌دیده با صحبت‌های خود سعی در قانع کردن مشتری برای استفاده از محصولات و خدمات کسب‌وکار خود دارد.

بازاریابی تلفنی می‌تواند به طیف گسترده‌ای از سازمان‌ها کمک کند تا به روش‌های مختلف به نتایج بهتری برسند. اگرچه بدیهی‌ترین شکل از تله‌مارکتینگ شامل تماس‌های بی‌واسطه شرکت‌ها با مصرف‌کننده نهایی است؛ اما بازاریابی تلفنی برای کسب و کارهای B2B هم کارایی خاص خود را دارد و حتی بازاریابی بین‌المللی هم از این روش استفاده می‌شود.

پس می‌توانیم بگوییم بازاریابی تلفنی به ۲ شکل صورت می‌گیرد:

  • B2B یا BUSSINES TO BUSSINES
  • B2C یا BUSSINES TO CUNSUMER

 

بازاریاب تلفنی به چه کسی گفته می شود؟

Telemarketer یا بازاریاب تلفنی فردیست که نمایندگی فروش محصولات یا خدمات خاص را به صورت تلفنی و گاها به صورت حضوری بر عهده دارد. مارکترهای تلفنی به ۲ صورت به بازاریابی می پردازند:

۱-بازاریابی برونی یا Outbound:

بدین صورت که به مارکتر ها لیستی از اطلاعات تماس مشتریان احتمالی داده می شود تا آنها به صورت مداوم با مصرف کنندگان یا مشاغل ارتباط برقرار کنند. این اطلاعات در پی جستجو توسط بازاریاب تلفنی و یا از منابع دیگر جمع آوری می گردد.

۲-بازاریابی درونی یا Inbound:

در این شکل از بازاریابی، تبلیغات از طریق سایر رسانه ها به گوش مشتریان می رسد و بازاریاب تلفنی منتظر تماس تلفنی از سمت مشتری است. برای مثال مشتری تبلیغ محصول را در تلویزیون مشاهده می کند و با شماره تماسی که اعلام شده تماس می گیرد و محصول مورد نظر خود را سفارش می دهد.

مهارت‌هایی که در بازریابی تلفنی باید به آن‌ها توجه کنید:

  • واضح و بدون حاشیه صحبت کردن
  • بدون تپق و با صدایی گیرا حرف زدن
  • مدیریت کردن سوالات مشتری
  • اشراف کامل به ویژگی‌های خدمات و محصولات

 

📞 اصول بازاریابی تلفنی

یکی از مشکلات عمده ای که باعث می شود تماس سرد یا Cold calling در بازاریابی تلفنی outbound با شکست مواجه شود، این است که مشتری به محصول شما نیاز ندارد. یا اینکه شما یک تماس گیرنده تصادفی هستید که هیچ اطلاعات و بینشی نسبت به مخاطب خود ندارید. اصلا اگر شما جای مخاطب مورد نظر بودید، آیا به فروشنده ای که می خواهد در چند دقیقه به شما محصولی بفروشد، اعتماد می کردید؟

اگر برای تولید سرنخ‌های مناسب و مشتریان بالقوه طبق اصول چرخه آیدا AIDA عمل کنید. احتمال موفقیت بازاریابی را تا حد بسیار زیادی افرایش می‌دهید.

 

الهه مروج - فروش تلفنی 4

اصول چرخه AIDA چیست؟

AIDA شامل ۴ مرحله از فروش به ترتیب زیر است:

  1. Attention توجه
  2. Interest علاقه مندی
  3. Desire خواستن
  4. Action اقدام

این موارد چیزهایی هستند که شما باید به ترتیب در مشتری بالقوه خود ایجاد کنید:

۱- باید توجه مشتری را به خودتان جلب کنید.

زمانی که تلفن را بر می دارید و شروع به گرفتن تماس می کنید، بدانید که مرکز توجه در آن لحظه شما هستید. مشتری منتظر شروع مکالمه از سمت تماس گیرنده است؛ بنابراین باید خودتان را برای شروع مکالمه و جلب کردن توجه مشتری از ثانیه های آغازین آماده کنید.

۲- سعی کنید مشتری را نسبت به برندتان علاقه مند کنید.

تماس های سرد غیر قابل پیش بینی هستند. در واقع قانون خاصی برای اینکه بدانید با چه افرادی درگیر مکالمه می شوید، وجود ندارد. صحیح ترین اقدام قبل از مواجهه با مشتری، مطالعه و جمع آوری اطلاعات نسبت به مشتری است. این کار به شما کمک می کند تا مخاطب اصلی برند خود را پیدا و از تماس های بی حاصل و رندوم خودداری کنید.

قدم بعدی پرسیدن این سوال است که اگر مشتریان بالقوه به شما نیاز دارند، چرا تا به حال با شما تماس نگرفته اند؟. بنابراین حال شما باید به دنبال دلایلی باشید که برند شما را برای خرید مناسب جلوه می دهد.

۳- به خواسته های مشتری بال و پر دهید.

برای به سرانجام رساندن بازاریابی تلفنی باید مثل یک شکارچی عمل کنید. نقطه ضعف و خواسته های مشتری را هدف بگیرید و بر روی آن تمرکز کنید. به دلایلی که می توانید محصول خود را برای نیاز مشتری ارائه کنید فکر کنید و او را برای قدم بعدی حاضر کنید.

۴- کاری کنید تا مشتری برای خرید اقدام کند.

اگر نتوانید کاری کنید که مشتری خرید کند، تمام تلاش هایتان در مراحل قبلی مسلما به باد می رود. برای ترغیب مشتری به خرید باید جملات ترغیبی خود را از قبل حاضر کنید. «اگر همین حالا خرید کنید، می توانید تخفیف ویژه بگیرید»، نمونه ای از این جملات است.

چرخه آیدا اصول بازاریابی را به خوبی توضیح می دهد؛ اما برای شروع عملی تله مارکتینگ باید چه کنیم؟

⭐ نحوه فروش از طریق بازاریابی تلفنی

  1. هدف خود را تعریف کنید: می خواهید به چه اهدافی برسید؟
  2. سؤالات را آماده کنید: چه سوالاتی را باید بپرسید؟
  3. پاسخ ها را آماده کنید: پاسخ سؤالات احتمالی را خلاصه کنید.
  4. تمرین: صدای ضبط شده خود را بارها و بارها گوش کنید.
  5. تجسم: تصویری از تماس گیرنده یا مخاطب تلفنی خود در ذهن داشته باشید. باور داشته باشید که با یک شخص صحبت می کنید و نه تنها با یک متکلم.

نکته: اگر اصولا صحبت کردن با تلفن کار دشواری برای شماست، از اول بدانید که احتمالاً حرفه فروش برای شما مناسب نیست. یادگیری چگونگی جلب توجه کسی، بدون حضور آنها ، مهارتی است که همه فروشندگان به آن احتیاج دارند. این مهارت تمرین و پیشرفت مداوم نیز می طلبد.

 

۶ ترفند بازاریابی تلفنی(تکنیک های بازاریابی تلفنی)☎️

الهه مروج - فروش تلفنی 3

۱ . روحیات و رفتارهای یک بازاریاب حرفه‌ای را کسب کنید.

قبل از هر چیز این ۵ خصوصیتی که به آن اشاره می کنیم را در خود بیابید و پرورش دهید:

صبوری: همیشه آماده شنیدن باشید.

اشتیاق: آماده بحث کردن و شکافتن موضوعات باشید.

علاقه: آن چیزی را که ارائه می کنید، دوست داشته باشید.

اعتماد به نفس: از بیان نظرات خود نترسید و راحت باشید.

بانمک بودن: همیشه لبخند زدن و شوخی های مودبانه دلپذیرتر است!

۲ . برای ایجاد فضای صمیمی و آرامش دو طرفه تلاش کنید.

وقتی یک نفر هنگام مکالمه لبخند می زند شما می توانید آن را احساس کنید؛ این طور نیست؟
این احساس تنها تصورات ذهنی شما نیستند، بلکه فرکانس هایی می باشند که به ذهن مخاطب ارسال می شود. تن صدا نیز به همین منوال تغییر می کند و می تواند احساس آسودگی را به مخاطب القا کند. برای اینکه بتوانید همیشه لبخند بر لب اشته باشید و فضای آرامی را برای مشتری ایجاد کنید، تمرین کنید. از ضبط کردن صدای خود در حالتهای با لبخند و بدون لبخند شروع کنید و چندین بار به آنها گوش دهید.

یک حقیقت جالب در مورد لبخند زدن این است که افراد در حالتی که میخندند کمتر می توانند «نه!» بگویند! بنابراین سعی کنید حس خود را به مشتری انتقال دهید.🙂

۳ . از ابزارهای قدرتمند کنترل صدا حتما بهره بگیرید.

سرعت صحبت کردن: توجه داشته باشید که اگر خیلی آهسته صحبت کنید، ممکن است شنونده ناامید شود. در عین حال اگر با سرعت صحبت کنید، ممکن است مجبور به تکرار صحبتهای خود شوید. یک بازاریاب تلفنی حرفه ای سرعت حرف زدن خود را با مخاطب خود تنظیم می کند. به یاد داشته باشید که معمولا ۱۰الی ۳۰ ثانیه برای تنظیم صدای جدید طول می کشد. بنابراین قبل از اینکه سر اصل مطلب بروید، به شنونده خود فرصت دهید تا با شما تنظیم شود.

بلندی صدا: پیام صدای بلند این است: «من می خوام دروغ بگویم؛ آنچه را می شنوید باور نکنید!». صدای آرام و کوتاه نیز می گوید: «من می خواهم تنها بمانم و به خودم اطمینان ندارم!». بنابراین می توان نتیجه گرفت که بلندی صدا نیز باید مابین این دو حالت باشد. با بلندی متوسط و کمی بالا به شنونده خود نشان می دهید که مشتاق هستید. سعی کنید با کنترل صدایتان تا جایی که می توانید عصبانی و تند و تیز به نظر نرسید.

تن صدا: هیچ وقت از جمله «ببخشید مزاحم شدم!» استفاده نکنید. چرا که اینگونه به نظر می رسد که شما اشتباهی مرتکب شده اید. درعوض طوری وانمود کنید که به شنونده لطف کرده اید.

وضوح: کلمات را واضح و روشن ادا کنید. بدانید که کجا روی کلماتتان تاکید کنید. سعی کنید هنگامی که صحبت از انتخاب می شود بر روی «شما» تاکید کنید و زمانی که می خواهید در مورد خدمات صحبت کنید بیشتر روی کلمه «ما» کار کنید.

۴ . به کمک زبان بدن، حتی از پشت تلفن مشتری را متقاعد کنید.

تصور کنید که مشتری جلوی شما نشسته است. مسلما در این حالت شما می دانید چگونه با زبان بدن مشتری را متقاعد کنید. از قدرت دستها غافل نشوید. سعی کنید از هدست برای تماس هایتان استفاده کنید تا دستهایتان آزاد باشد و بتوانید آنها را حرکت دهید. این کار به تنظیم تن و بلندی صدایتان کمک می کند.

نکته: حرکات بدن به بروز واکنش در صورت منجر می شوند و احساسات نمایان شده در صورت بر روی صدا تاثیر می گذارند. شنوندگان این تغییرات را احساس خواهند کرد.

۵ . کلمات و عبارات کلیدی را به خاطر بسپارید.

در بازاریابی تلفنی، مثبت اندیشی و آماده بودن کلید برد مذاکره با مشتریان بالقوه است. مثبت بودن را در کلمات و اظهارات خود نشان دهید. این عبارات می توانند به شما کمک کنند:

«عالی است!»

«فوق العاده است!»

«مطمئنا همینطور است!»

«ممنون از اینکه به این نکته اشاره کردید!»

«باعث افتخار ماست که …»

«مشکلی پیش نمی آید اگر …»

«من در اسرع وقت به شما اطلاع خواهم داد»

«کاملا اطمینان داشته باشید که..»

«من به شما اطمینان می دهم که..»

« ما صد در صد به وظیفه خود عمل می کنیم»

۶ . در مذاکرات تلفنی به نبایدها توجه داشته باشید.

  • با ارائه دلایل محکم و آمارهای واضح، قاطعیت و محکم بودن خود را در تماس نشان دهید و به گونه‌ای صحبت نکنید که فقط احتمال چیزی را نشان می‌دهد.
  • فرد را برای تصمیم‌گیری به عجله نیدازید. با آرامش با او صحبت کنید و به او اطمینان بدهید که فرصت لازم برای تصمیم‌گیری را به او می‌دهید.
  • تنها با دلایل محکم از کسب‌وکار خود صحبت کنید و به بیان نقاط ضعف رقبای خود نپردازید. چون احتمال دارد با بیان نقاط ضعف رقبای خود، اعتبار خود را از دست بدهید.
  • با بیانی ساده و شیوا، بازاریابی تلفنی حرفه‌ای داشته باشید و از به کار بردن کلماتی که باعث گیجی و سردرگمی مشتری می‌شود؛ جلوگیری کنید.
  • اگر تنها درباره خدمات و محصولات خود صحبت کنید؛ امکان ایجاد حس همدلی و همدردی در مشتری را ازدست خواهید داد.

۷٫ در بازاریابی تلفنی حرفه‌ای، بهتر است ساعت‌های مناسب برای تماس، تعداد تماس‌ها و میزان درآمد مورد نظر از تماس‌های روزانه خود را برنامه‌ریزی و یادداشت کنید.

۸٫به میزان توان خود در بازاریابی تلفنی، با مشتریان ارتباط برقرار کنید. اگر امکان می‌دهید بعد از یک ساعت صحبت کردن خسته می‌شوید و انرژی خود را از دست می‌دهید، بهتر است زمان مشخصی را برای استراحت تعیین کنید.

الهه مروج - فروش تلفنی 2

خاتمه دادن به مذاکره در بازاریابی تلفنی

  1. به صورت غیر مستقیم پایان بحث را اعلام کنید: بدین معنا که خلاصه ای از مذاکره و نتیجه را با مشتری بالقوه مرور کنید و مراحل بعد را توضیح دهید.
  2. تمام موضوعات مهم را پوشش بدهید: از مشتری خود بپرسید که «آیا موضوعی هست که راجع به آن صحبت نکرده ایم؟» یا «قبل از پایان صحبتها آماده پاسخ دادن به سوال هایتان هستم!»
  3. همیشه از شنونده تشکر کنید: هرگز بدون تشکر از مخاطبان خود تماس را پایان ندهید. آنها مجبور نبودند با شما صحبت کنند؛ بنابراین برای اشغال کردن برنامه احتمالا شلوغ مخاطبان همیشه باید از آنها قدرانی کرد.

 

نکات بازاریابی تلفنی هنگام تماس

  1. اگر مشتری در هنگام گفت‌وگوی خود اطلاعاتی را به شما می‌دهد بهتر است به سرعت آن‌ها را یادداشت کرده و بعد از اتمام تماس در نرم افزار CRM ثبت کنید.
  2. بهتر است با هوشمندی تمام، در بازاریابی تلفنی از نکات و صحبت‌هایی استفاده کنید که احتمال اجرایی شدن آن‌ها وجود دارد و بعد از اتمام تماس به سرعت آن‌ها را یادداشت کنید تا فراموششان نکنید.
  3. در حین تماس لبخند به لب داشته باشید و با شوق فراوان با فرد مورد نظر صحبت کنید و انرژی خود را به او منتقل کنید.
  4. یکی از ویژگی‌های بسیار مهم در بازاریابی تلفنی حرفه‌ای، نحوه ارتباط برقرار کردن با سایر افراد است. همواره باید بدون توجه به مقام و وظیفه‌ی فردی که با او ارتباط برقرار می‌کنید، با هوشمندی و لحنی صمیمانه صحبت کنید.
  5. اگر فرد و سازمانی که با او ارتباط برقرار کرده‌اید، اعلان بی‌نیازی نسبت به خدمات و محصولات شما کرد، بهتر است اطلاعات فرد و سازمان دیگری که ممکن است به شما نیاز داشته باشد را به دست آورید.
  6. در صحبت‌های خود از اسم شخصی افراد استفاده کنید. استفاده از نام آن‌ها باعث می‌شود بیشتر با شما احساس نزدیکی و صمیمیت داشته باشند.

در بازاریابی تلفنی چه بگویید؟

به این نمونه از مکالمه بازاریابی تلفنی توجه داشته باشید:

مشتری بالقوه: بله؟

بازاریاب: سلام من از شرکت پیام گستر تماس می‌گیرم (تنها ۱٫۵ ثانیه مکث)، حالتون چطوره؟ من برای ارائه نرم افزار CRM تماس می‌گیرم. این نرم افزار می‌تواند در جهت ایجاد استراتژی‌های مهم سازمان شما بسیار موثر عمل کند. آیا قصد خرید دارد؟

مشتری:در حال حاضر وقت لازم ندارم

بازاریاب: آیا مایل به دریافت دموی نرم افزار هستید؟ مطمئن باشید بعد از دریافت دمو تمایل بیشتری به استفاده از آن پیدا می‌کنید.

مشتری: خیر تمایل ندارم

بازاریاب: آیا شما مسئول خرید هستید؟ به من فرصت بدهید تا شما را قانع کنم این محصول را خریداری کنید. مگر اینکه شما امکان خرید این محصول را از لحاظ مالی نداشته باشید.

به این مکالمات یک بار دیگر توجه داشته باشید. به نظر شما این دیالوگ‌ها مناسب بازاریابی تلفنی هستند؟ آیا نوع عبارات به کار برده شده، باعث اتلاف وقت مشتری نمی‌شود؟ بدون وقفه صحبت کردن باعث نمی‌شود که مشتری تمایل خود را نسبت به استفاده از محصول و خدمات شما از دست بدهد؟

حالا به نمونه‌های دیگری از این دیالوگ‌ها در بازاریابی تلفنی توجه و سعی کنید در مکالمه‌های تلفنی خود از این عبارات استفاده کنید.

۱- ابتدا خود را معرفی کنید.

  • سلام من خانم/آقای…. هستم، از شرکت پیام گستر تماس می‌گیرم.

با لحنی شمرده و بسیار آرام صحبت کنید طوری‌که مخاطب مجبور به پرسیدن مشخصات شما و سازمان شما نشود. قطعا بعد از معرفی می‌خواهید به صحبت‌های خود ادامه دهید اما بهتر است صبر کنید و به صحبت‌های مشتری گوش دهید.

۲- رابطه صمیمانه ایجاد کنید.

در این زمان شما باید با مخاطب رابطه‌ای صمیمانه ایجاد کنید. با ارائه ویژگی‌ها و اطلاعاتی از سازمان مشتری؛ با او ارتباط برقرار کنید. به عنوان مثال می‌توانید از عبارت‌های زیر استفاده کنید:

  • چقدر خوب که این مدت در شرکت کار می‌کنید (با مراجعه به CRM می‌توانید سابقه‌ی آن فرد را به دست آورید)
  • بابت جوایز و افتخارات جدید شرکت بسیار تبریک می‌گویم و آرزوی موفقیت می‌کنم.

بعد از پاسخگویی مشتری به این سوالات، سعی در ادامه‌ی مکالمه با هوشمندی کامل داشته باشید.

۳٫بعد از برقراری ارتباط، به صورت غیر مستقیم از محصول و خدمات صحبت کنید.

به عنوان مثال اگر قصد فروش یک محصول برقی را دارید، بدون اشاره به نام برند خود از ویژگی‌های اصلی که یک محصول برقی مانند لباسشویی باید داشته باشد، صحبت کنید. همچنین می‌توانید سوالاتی از جمله راضی یا ناراضی بودن مشتری از لباسشویی فعلی خود بپرسید. می‌توانید از او درباره برندی که در حال حاضر استفاده می‌کند سوال بپرسید. بعد از پرسیدن سوالات مربوطه با لحنی مناسب و آرامش‌بخش از او اجازه بگیرید تا محصول برند خودتان را معرفی کنید. به عنوان مثال می‌توانید بگویید شرکت ما این مدل لباسشویی را با این قیمت ارائه می‌کند و هر آنچه که شما نیاز دارید را برطرف می‌سازد.

ما در کانون تبلیغاتی بارنا با استفاده از تیم حرفه ای و تخصصی با توجه به نیاز شما بهترین مشاوره به شما ارئه می کنیم. دریافت مشاوره

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

هشت − شش =

فهرست